Silvia Radu, aflata in inspectie la Exdrupo, i-a amenintat pe angajati ca ii da afara: "E complet inacceptabil". Nu toti muncitorii stiau cine ii viziteaza: "E o comisie, nu stiu ce, am vazut-o la televizor" - VIDEO

Silvia Radu i-a amenintat astazi pe angajatii de la Exdrupo, ca vor fi nevoiti sa-si caute un alt loc de munca, pentru ca vine iarna, iar ei nu sunt pregatiti. Primarul a fost in inspectie la intreprindere. Asa cum era de asteptat, edilul a gasit o gramada de neajunsuri. In replica, seful de la Exdrupo i-a spus ca bani nu au.

Silvia Radu s-a plimbat printre utilajele vechi ale intreprinderii Exdrupo, a examinat rablele de prin anii ‘60 care cu greu mai pot fi numite masini si a discutat cu angajatii.

“Aici nu e bun, trebuie inca de sucit. – Noi o sa venim luni si o sa verificam tractorul. Pana diseara e gata? Bine, hai spor la munca atunci.”

Muncitorii i-au explicat pe indelete cu ce se ocupa, chiar daca nu toti stiau cine este doamna care ii viziteaza.

“O comisie sa ne verifice sa vada sa fie tehnica in regula timp de iarna. – Cine e doamna care a venit in inspectie? – Am vazt-o la televizor, se pare ca e primar.”

“Dapoi noua ne este interesant, bine ca a venit, vede cum muncim. – Si domnul primar nu venea, Dorin Chirtoaca? – El venea si se dadea cu camazurile si Zilurile numai. Iata ce facea.”

Edilul, care ieri a amenintat sefii de subdiviziuni cu demiterea, astazi i-a luat la rost si pe angajatii de rand. 

“-Incaltamintea trebuie sa fie specializata din cate cunosc eu. – Pai este. – Si de ce nu ati incaltat-o? – E cald acum. – Dar una e ca ei au echipamente, dar trebuie sa si o poarte.”

”E buna incaltamintea, m-a intrebat de ce nu am incaltat-o. E cald inca in papucii ceea. “

 Muncitorii considera ca Radu ar trebui sa isi faca griji ca echipamentul este prost si invechit.

 “Ce sa ii zic? Pe toti ii intreb de ce nu cumparati piese si nu avem bani.”

 “Ventilatie nu avem si e frig iarna aici si strungurile din anii ‘60. ”

 Primarita a fost insotita in inspectie de seful intreprinderii, Stefan Racu, care pentru asta a iesit mai devreme din concediu. 

 Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Este complet antiecologic lucrul care se intampla aici si complet inacceptabil. Dumnevoastra spalati masinile si glodul e alaturi. Si atunci pentru ce le mai spalati?”

Stefan RACU, SEF I.M. ”EXDRUPO”: “Au lucrat autospecialele de salubrisa, acolo e mult frunzis si acesta bate canalizarea.”

Angajatii regiei s-au plans ca in cladirile in care lucreaza e frig, iar seful Exdrupo a explicat ca intreprinderea nu are bani ca sa cumpere masini de deszapezire, asa ca de reparatia blocurilor nici nu mai poate fi vorba. Silvia Radu crede ca problema nu e in   lipsa banilor ci in administrarea proasta.

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU:  “S-ar putea sa nu mai ajunga la a doua zapada.”

Stefan RACU, SEF I.M. ”EXDRUPO”:  “- Sunteti gata sa va dati demisia in cazul in care nu va descurcati asa cum va cere ea? – Eu nu m-am agatat niciodata de functie”.

Desi a criticat si ieri, si azi, modul in care au fost conduse subdiviziunile aflate pana acum in subordinea lui Dorin Chirtoaca, Silvia Radu spune ca va boicota referendumul de demitere a acestuia.

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Deci ii mai dati ragaz lui Dorin Chirtoaca sa mai redreseze situatia? – Daca va reveni Dorin Chirtoaca am sa plec pentru ca am suficiente proiecte interesante din punctul de vedere al bussinesului.”

Silvia Radu a fost numita primar interimar de Nistor Grozavu, printr-o decizie contestata de socialisti si liberali. Atat PL cat si PSRM considera ca Radu ar fi omul democratilor, acuzatie respinsa de PD. Legalitatea dispozitiei semnate de Grozavu va fi verificata de Curtea Constitutionala.

Sursa: protv.md