Silvia Radu a demisionat. Cine va fi primar interimar al Capitalei

Silvia Radu a anunțat că a depus cererea de suspendare din funcție. Despre acest lucru a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, 25 aprilie curent, cu ocazia lansării în campania electorală.

Acest lucru se întâmplă ca urmare a înregistrării în cursa electorală pentru șefia Capitalei.

Atribuțiile de interimar vor fi îndeplinite în continuare de Ruslan Codreanu. 

„În următoarea perioadă, domnul Codreanu va continua proiectele începute. Este vorba de reparația drumurilor, curățenia în oraș, locuințele sociale, transportul public și inițierea licitațiilor pentru schimbarea ascensoarelor”, a precizat Silvia Radu.

„Nu este încă tipărit programul meu, care este format din 11 puncte. Este un program realist, nu are promisiuni grandioase, întrucât este un mandat pentru un an de zile, nu pentru cinci ani”, a declarat Silvia Radu cu privire la planurile de viitor privind şefia Capitalei.

Precizăm că, pentru înregistrarea în campania electorală, au depus actele 13 candidați. Printre candidaţii înscrişi se regăsesc: Andrei Năstase (PPDA, PAS, PLDM), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră-Moldova), Reghina Apostolova (Partidul Șor), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Valeriu Munteanu (PL), Ion Ceban (PSRM), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist) și Silvia Radu (Candidat independent).

Alegerile locale noi vor avea loc la 20 mai.

Potrivit regulamentului CEC, candidații pot începe campania electorală imediat după înregistrarea în cursa electorală.

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă a demisionat la mijlocul lunii februarie. Următorul primar se va afla în funcție timp de un an, până la următoarele alegeri locale generale preconizate în 2019.

Sursa: stiri.md