si pietrele au plans in sectorul Rascani din Capitala. Mama si fiul de patru ani au fost petrecuti pe ultimul drum

Şi pietrele au plâns astăzi, în sectorul Râşcani, din Capitală, la înmormântarea Olgăi Dolgov şi a băiatului său, de doar patru ani, ucişi de explozia de sâmbătă noaptea.

Mama şi fiul îşi vor dormi somnul de veci alături, într-un sicriu. Soţul femeii, originar din Camerun, a fost susţinut de rudele din Africa, venite pentru a-i fi alături.

„Ea niciodată nu s-a plâns. Niciodată nu a dat vina pe nimeni și nimic. La dânsa totul era bine. Pe urmă să constat că după binele acesta, era o mamă bolnavă, oarbă, de care ea avea grijă. Ea de fapt a trăit într-o sărăcie pe care noi nu ne-o putem imagina. Ea a trăit foarte mult doar din pensia mamei și bursa de student și de masterand”, a comunicat șefa Catedrei Limbă și Comunicare, UPS „Ion Creangă”, Liuba Petrenco.

Aşa îşi amintesc colegii de muncă de Olga Dolgov, profesoara de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, care împreună cu băieţelul ei, a murit în explozia din sectorul Râşcani. A crescut fără tată. Acesta a murit pe când ea era mică, iar acum doi ani, și-a petrecut şi mama pe ultimul drum. Chiar şi aşa, Olga mereu şi-a păstrat optimismul.

„Mi-a fost cea mai apropiată prietenă. Am copilărit împreună. A fost mereu zâmbitoare și niciodată n-am văzut-o să fie tristă. Acum ea va fi cu fiul alături de părinți”.

„A fost o femeie omenoasă. Mă trec fiori când vorbesc despre ea”.

„Îmi pare foarte rău că a decedat. E o mare nenorocire”.

„Înțelegătoare, iubitoare, foarte bună”.

Explozia din blocul de pe bulevardul Moscovei a făcut patru morţi. Ceilalte două victime sunt soţ şi soţie, cetăţeni ai Israelului. Ei au venit să-şi vadă nepoţelul nou-născut. Cuplul a închiriat un apartament în blocul unde s-a produs explozia, acesta fiind unul dintre cele mai distruse de deflagraţie.

Deşi Guvernul s-a oferit să suporte toate cheltuielile pentru repatrierea cadavrelor, familia nu a depus o solicitare în acest sens.

Femeia în apartamentul căreia se presupune că a avut loc explozia rămâne la spital, în stare gravă, iar astăzi urma să fie operată pentru a cincea oară.

O altă victimă, un bărbat, rămâne internat la Spitalul „Sfânta Treime”, iar starea acestuia este stabilă.

Pompierul care a fost rănit în timpul intervenţiei a fost transferat la Spitalul Militar, pentru recuperare.

Sursa: canal2.md