După patru ani de dezvoltare și de analiză, autoritățile suedeze au montat în localități primele limitatoare de viteză inteligente.

Și limitatoarele de viteză pot să fie inteligente . Arma perfectă împotriva șoferilor vitezomani

Acestea nu sunt simțite de șoferii care rulează legal, dar îi scutură serios pe vitezomani, scrie bani.md.

Polițiștii din Suedia au găsit soluția perfectă pentru a-i trage de mânecă pe șoferii vitezomani care confundă străzile din localitățile scandinave cu autostrăzile din Germania. În loc să dubleze patrulele ascunse în tufișuri, aceștia au apelat la companiile cu idei care au dezvoltat o “capcană” pentru șoferii care depășesc limita legală de viteză pe anumite porțiuni de șosea, scrie Automarket.

Este vorba de o evoluție a clasicelor “vibratoare” din plastic montate pe străzile și șoselele din România.Limitatoarele de viteză în versiune suedeză au fost botezate Actibump și sunt metalice, iar particularitatea acestora este faptul că ele nu sunt simțite de șoferii care circulă cu viteza legală, fiind așezate la același nivel cu asfaltul. Atunci când pe deasupra lor trece însă un șofer care rulează peste limita de viteză, bumperele coboară și se transformă într-un “șanț” transversal care scutură serios mașina.

Și limitatoarele de viteză pot să fie inteligente . Arma perfectă împotriva șoferilor vitezomani1

Sistemul este gândit pentru toate situațiile reale cu care se poate întâlni. De exemplu, bicicliștii pot să evite zona centrală a lui Actibump rulând pe zonele laterale, în timp ce vehiculele de urgență sunt excluse de la eventuale neplăceri pentru că pot să comunice cu limitatorul atunci când se află în misiune.

Sursa : bani.md