Sergiu Mocanu Odata prin judecatorii lui Plahotniuc a castigat de la mine 3,5 milioane de euro

Liderul Mășcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, explică de ce nu a declarat venituri financiare în declarația sa de avere. Politicianul afirmă că în cazul în care ar declara venituri, acestea i-ar fi sechestrate. Mocanu afirmă că în 2010, liderul PD Vlad Plahotniuc l-a chemat în judecată pentru denigrarea imaginii și a cerut despăgubiri de 3,5 milioane de euro.

„Nu-l cunosc pe Plahotniuc. Cred că e singurul om din spațiul public pe care nu-l cunosc personal. Omul ăsta este dușmanul meu. Am toată averea sechestrată. Eu din anul 2010 sunt în aer, pentru faptul că eu am pierdut toate judecățile de la Plahotniuc, de la Zubco, de la Chetraru și de la Oleinic, toate sculele lui Plahotniuc. Eu am pierdut de la ei judecățile pentru că i-am denigrat public. Executorii juridici mi-au sechestrat averea și în orice moment în care ar apărea un cont de-al meu, să-mi sechestreze banii.

Odată, prin judecătorii lui, Plahotniuc a câștigat de la mine 3,5 milioane de euro, eram dator în primă instanță. Curtea de Apel nu a menținut-o și acum sunt dator cu peste 100 de mii de euro. El a cerut atunci despăgubiri materiale și morale, în anul 2010. Declarația mea de avere la ora actuală este rezultatul luptei mele cu Plahotniuc”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii „Alege cu Durbală” de la UNIMEDIA.

Menționăm că declarația de avere a liderului Antimafie pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018, este practic goală.

Candidatul pentru alegerile parlamentare a ținut să indice doar faptul că deține o casă cu o suprafață de 50,2 metri pătrați, privatizat în anul 1996 și care are o valoare de 700 000 lei.

Vlad Plahotniuc nu a venit cu o reacție la acuzațiile.

Sursa: unimedia.info