Șefii de la Transport și Educație, demiși de Silvia Radu: Străzile sunt grav avariate iar problemele din sistemul de învățământ din Chișinău rămân nesoluționate.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a semnat astăzi, 30 noiembrie, dispozițiile privind retragerea din funcție a șefului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată, și a șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, transmite IPN.

Conducerea Direcției generale transport public şi căi de comunicație va fi asigurată temporar de Vitalie Butucel, șef adjunct al subdiviziunii, iar administrarea Direcției generale educație, tineret şi sport va fi preluată de șefa adjunctă, Viorica Negrei, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei. Pentru ambele posturi va fi organizat în scurt timp concurs public.

Silvia Radu precizează că a luat decizia retragerii din funcție a lui Oleg Poiată după ce a constat un management defectuos, care aduce prejudicii întregii administrații.

Direcția nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreținerea drumurilor publice pentru anul 2018. De asemenea, subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligațiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privința reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privința gestiunii transportului public, se menționează în comunicatul de presă remis de Primărie.

În cazul șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, s-a constat un management defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău. Cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor de la Grădinița nr. 157, precum și neregulile apărute la Liceul „M. Eminescu” sunt elemente de o gravitate deosebită, se spune în comunicat.

Sursa: radionoroc.md