Se așteaptă reconfigurarea majorității parlamentare? Mai mulți deputați ar putea părăsi fracțiunileÎn Legislativul Republicii Moldova se prognozează o reconfigurare a majorității parlamentare – patru fracţiuni parlamentare se vor confrunta în scurt timp cu plecări de deputaţi.

Despre aceasta scrie portalul ”tribuna.md”, citând surse din cadrul Parlamentului care au solicitat anonimatul.

Potrivit sursei citate, se așteaptă ca dintr-o fracţiune parlamentară vor pleca doi deputaţi, din altele două – câte trei deputaţi, iar din a patra – nu e exclus să plece chiar până la şapte deputaţi.

 „Cu ce se va solda acest proces, veţi vedea în scurt timp. Dar vă asigur că astfel de fenomene nu au mai fost în cei 25 de ani de independenţă ai Republicii Moldova”, au anunțat sursele citate, fără a preciza despre care fracțiuni parlamentare este vorba.

Din componența actuală a Parlamentului fac parte fracțiunile PSRM, PCRM, PDM, PL, PLDM și mai mulți deputați ”neafiliați” care au plecat din diverse partide. Totodată, există și o platformă a transfugilor din PCRM și PLDM care s-au alăturat majorității parlamentare, create sub paravanul Partidului Democrat din Moldova, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Sursa: moldnews.md