Schemele de contrabanda cu tigari au fost preluate si modernizate de PDM fost politist de frontiera

Schemele anterioare de contrabandă cu țigări au fost preluate de Partidul Democrat și modernizate după realitățile actuale. Dacă până în 2014 grupările care se ocupau de contrabandă lucrau haotic, acum s-a creat o disciplină impecabilă între acestea și lucrează organizat. Declarațiile aparțin ofițerului în rezervă al Poliției de Frontieră, locotenent-colonelul Gheorghe Petic, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Gheorghe Petic spune că există grupări care activează doar prin Vamă, sunt grupări care activează în afara punctelor de trecere a frontierei, prin zona verde. „Cei care lucrează prin vamă nu se implică în coridoarele făcută în afara vămii și invers”, spune ofițerul în rezervă. Potrivit lui, fiecare grupare face contrabandă cu o singură marcă de țigări.

Fostul polițist spune că în ultima perioadă a primit mai multe semnale de la foștii colegi că se efectuează acte de contrabandă prin diferite sectoare de frontieră, informații pe care le-a făcut publice pe rețelele de socializare. Unele cazuri au fost anchetate de organele de frontieră din țările vecine.

Sursa: ipn.md