SCENE DE GROAZĂ! Doi militari și-au bătut cu violență colegii și i-au stropit cu PRAF TOXIC

Doi ofiţeri ai Brigăzii nr.1 de Infanterie Motorizată din Bălţi riscă să ajungă după gratii pentru comiterea actelor de violenţă asupra militarilor. Pe 8 decembrie 2014, după miezul nopţii, având misiunea menţinerii ordinii statutare în unitate, dar acţionând în detrimentul ordinii de drept, bănuiţii au luat cinci stingătoare antiincendiare şi au pulverizat praful toxic prin majoritatea încăperilor în care se odihneau militarii în termen.

Din cauza concentraţiei mari în aer a agentului stingător, au fost treziţi militarii în termen pentru aerisirea şi curăţarea încăperilor. În continuare, bănuiţii i-au stropit cu substanţă antiincendiară pe majoritatea soldaţilor adunaţi în cazarmă, iar pe doi dintre aceştia i-au bătut cu pumnii şi picioarele.

În urma loviturilor primite, unul dintre militari a căzut, lovindu-se cu capul de podea, pierzându-şi cunoştinţa, fiind internat în Spitalul Clinic Militar cu traumatism cranio-cerebral acut închis. De asemenea, în urma inhalării prafului toxic pulverizat de către bănuiţi, au avut de suferit majoritatea militarilor aflaţi în încăperile de odihnă.

Procurorii militari investighează cazul pentru a stabili circumstanţele celor întâmplate. Bănuiţii, care sunt în grade militare de locotenenţi, riscă până la 12 ani de închisoare.

Sursa : Publika.md