Scandal la o grădiniță din Grătieşti, municipiul Chişinău. Educatoarea a lovit un copil cu cana în cap și amenință alți micuți că le va lipi ochii cu clei

Educație la limita torturii. Copiii de la o grădiniță din Grătieşti, municipiul Chişinău, se plâng părinților că educatoarea îi amenință că le va încleia ochii dacă vor refuza să doarmă la amiază. Mai mult, părinții afirmă că se întâmplă des ca de la angajata grădiniței să miroase a alcool. În momentul în care echipa noastră de filmare a intrat pe poartă. S-a găsit și ac de cojoc – educatoarea a fost eliberată din funcție.

Elena Braghiş povesteşte că totul s-a întâmplat joi, în timp ce copiii mâncau. Unul dintre micuţi ar fi spus ceva, iar ceilalţi au râs. Supărată de reacţia copiilor, educatoarea, care în acel moment se afla cu spatele, s-a apropiat de fiul Elenei. I-ar fi luat cana cu chefir, pe care l-a aruncat pe podea, apoi a lovit micuţul în frunte.

„Seara când să-l culc întâmplător, nu văzusem sub păr, l-am băit, l-am gătit şi întâmplător l-am atins şi el spune: „Au, mă doare”. Mă uit, da ce-i acolo, când văd vânătaie şi am văzut că e umflat, acolo era un cheag de sânge”, a spus mamă, Elena Braghiş.

Copilul i-ar mai fi spus mamei că educatoarea îi sperie că le va lipi ochii dacă nu vor dormi.

Mai mult ca atât, femeia acuză educatoarea că obișnuiește să consume alcool în timpul orelor de muncă.

„A mai fost găsită o sticlă de vin sub pat la grădiniţă sau cazul că a fost găsită dormind. Eu mă duc să-mi iau copilul şi o văd că ea doarme”, a spus mamă, Elena Braghiş.

Despre comportamentul agresiv al educatoarei vorbesc şi colegii.

„Cam agresiv se comportă cu ei, vorbeşte urât cu ei. Momentul care s-a întâmplat cu cana ceea nu ştiu, eram în dormitor şi am auzit o pocnitură POC şi băiatul a început deodată a plânge”, a spus dădacă, Victoria Chiosa.

Părinţii spun că micuţii sunt speriaţi şi nu vor să meargă la grădiniţă.

„Venim cu dânsul la grădiniţă, zi de zi, prima întrebare de acasă până la lucru: Dar cine azi o sa fie? Venind în grupă, o vedea, el cădea în isterică „Nu, ia-mă cu tine acasă!”

„Copilul vorbea foare urât, spunea că copiii sunt nişte draci. Întrebam, cine îţi spune asta? – Educatoarea.”

„Când îi doamna Lidia, tragedie pur şi simplu plânge de parcă.. Doamne. O vede şi atâta tot. Parcă ar vedea cum spune ea: sunteţi nişte draci.”

Educatoarea Lidia Osman nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. După ce cazul a fost făcut public pe reţelele de socializare, directorul instituţiei a demis-o.

„Iată poftim este ordinul de eliberare şi eu mai mult nu am ce comenta nimic şi lămurire este. Eu i-am spus să-şi dea demisia şi gata, scurt şi clar. Este adevărat că ea speria copii cu seringa? -Nu ştiu, nu ştiu”, a spus directorul grădiniţei nr.1 din Grătieşti, Ana Grosu.

Grădiniţa nr.1 din Grătieşti este frecventată de peste 100 de copii.

Sursa: canal2.md