Scandal la CMC: Proiectul bugetului pentru 2015 a generat scântei între Chirtoacă şi Gurău (Video)
Scandal la şedinţa Consiliului municipal Chişinău. Discuţiile pe marginea proiectului bugetului municipal pentru anul 2015 au generat scântei între primarul Dorin Chirtoacă şi consilierul comunist Victor Gurău. Cei doi au fost cât pe ce să se ia la bătaie, după ce ultimul a făcut o remarcă acidă pe seama şefei Direcţiei Finanţe, Veronica Herţa.

Cearta dintre cei doi s-a iscat după ce consilierul comunist Victor Gurău i-a reproşat şefei Direcţiei Finanţe că banii prevăzuţi în buget pentru asigurarea cu hrană a nou-născuţilor ar fi prea puţini. El i-a sugerat Veronicăi Herţa că, fiind mamă, ar putea să fie mai înţelegătoare. Mai mult, a întrebat-o dacă s-a confruntat vreodată cu deficitul laptelui matern.

Aleşii locali s-au reunit astăzi pentru a supune votului, în lectură finală, proiectul bugetului municipal pentru anul 2015. După ore în şir de discuţii aprinse şi replici tăioase, proiectul a fost trimis spre reexaminare. Pentru anul 2015, în bugetul municipal sunt prevăzute venituri de 2 miliarde 839 de milioane de lei şi cheltuieli de 3 miliarde 225 de milioane. Astfel, cheltuielile depăşesc veniturile cu peste 300 de milioane de lei. Drept sursă de acoperire a deficitului bugetar sunt propuse mijloacele obţinute din vânzarea sau privatizarea bunurilor din proprietatea publică în sumă totală de 57 de milioane 270 de mii de lei, dar şi proiecte externe de finanţare, în sumă de 281 de milioane.

  

Sursa : Jurnal.md