Scandal într-o grădiniță din Capitală. În mâncarea picilor au fost depistaţi viermi

Scandal într-o grădiniţă din sectorul Buiucani al Capitalei. Mai mulţi părinţi spun că de câteva ori au depistat că micuţii lor sunt hrăniţi în aceasta instituţie cu bucate necalitative.

Iar în aceasta dimineaţă, în farfuriile copiilor ar fi fost Pe de altă parte, administraţia instituţiei neagă aceste acuzaţii. 

Mai mulţi părinţi sunt indignaţi de faptul că micuţii lor sunt hrăniţi cu bucate necalitative. 

“Astăzi dimineaţă îmi era interesant ce o să aducă la micul dejun, iată ce o să adus – hrişcă cu lapte şi cu gâze şi cu viermi.”

“Am depistat gândaci şi viermişori în hrişcă, erau vizibil foarte bine, am pus pe capacul ca să-i arătăm, într-adevăr, metodistei.”

“Tot ce am văzut că, într-adevăr gândacul cela acolo a fost, sunt poze care confirmă. Au fost mai mulţi, dar unul avea picioare vine difinite.”

De asemenea, părinţii spun că nu este pentru prima dată când ei depistează produse alterate pe mesele copiilor lor în grădiniţa. 

“Săptămâna trecută vine din întâmplare o mămică şi a găsit macaroane cu lapte brânzit, a anunţat pe grup.”

Iar conducerea grădiniţei neagă că în hrişcă au fost viermi.

“S-au depistat nişte impurităţi, nu viermi, s-au adus la cunoştinţă Direcţiei de sector, Direcţiei Generale, Centrului de Sănătate Publică, evident şi Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor. S-a făcut un control, vinovaţii vor fi pedepsiţi”, a spus directorul interimar al grădiniţei, Mariana Sclifos.

La faţa locului, au venit reprezentanţi ai Direcţiei Educaţie ai Capitalei, dar şi ai Centrului municipal de Sănătate Publică.

“Vom înăspri-o, vom dat prescripţii sanitare şi pentru Direcţia Educaţiei, Tineret şi Sport din sector şi vor fi verificate aceste prescripţii ca să nu se mai repete”, a spus  şeful Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminița Suveică.

Pentru asemenea încălcări este prevăzută prescripţia sanitară şi o amendă administrativă de până la 200 de lei.

Sursa: publika.md