Sărbătoare mare la Chişinău! Vezi programul festivităţilor pentru Hramul Oraşului

Cu ocazia Hramului, autorităţile locale au pregătit un program special pentru locuitorii şi oaspeţii Capitalei, care va fi prezentat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În premieră, însă, festivităţile nu se vor încheia cu focuri de artificii.

Manifestaţiile organizate cu ocazia Hramului Capitalei vor începe la ora 8:00 cudepuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, după care va fi oficiată o liturghie la Catedrala Nașterea Domnului.

La ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi dat startul oficial al sărbătorii. Mai apoi, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, va adresa un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii. În centrul oraşului, va defila Garda de onoare a cetăţii Alba Iulia din România.

De la ora 12:00 până la 17:00, preturile de sector vor prezenta programul de sărbătoare pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Tot astăzi, va fi lansat un CD cu melodii celebre despre orașul Chișinău. 

În acelaşi timp, în Scuarul Catedralei şi în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, vor avea loc expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte şi floristică.

Festivităţile se vor încheia cu un concert, care va dura până la miezul nopții. Pe scenă va evalua renumitul cântăreţ german Thomas Anders, care vine pentru prima dată în ţara noastră.

Și interpretul român Horia Brenciu va încinge atmosfera de hramul oraşului.

Pentru organizarea evenimentelor, din bugetul muncipal au fost alocate aproximativ 800 de mii de lei.

Sursa : Publika.md