Un bărbat din orașul Edineț, care s-a întors de peste hotare, a rămas șocat când și-a găsit casa arsă până la temelie, după ce a fost jefuită. După ce s-a adresat la poliție, în perioada iunie-iulie, forțele de ordine au documentat și reținut un grup de persoane suspectate de furt și incendierea casei. Este vorba de doi tineri de 22 și, respectiv, 21 de ani.

În cadrul audierilor, ei și-au recunoscut vina și au spus că furau tot ce le pica sub mână, de la calculatoare până la truse de scule. Mai mult, unul dintre suspecți de declarat că după ce au “luat la ochi” o casă al cărui proprietar lipsea, au pătruns în locuință şi au furat diferite bunuri, după care pentru a ascunde urmele fărădelegii, au dat foc la casă. Bunurile furate erau vândute la prețuri mai mici.

Prejudiciul adus victimei se ridică la circa un milion de lei.

În acest caz, au fost inițiate 3 cauze penale. Cei doi bănuiți, ambii anterior judecați pe infracțiuni similare, riscă ani grei de pușcărie.

Oamenii legii continuă verificările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și implicarea suspecților în alte infracțiuni similare.

Sursa : realitatea.md