Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova a solicitat autorităţilor moldoveneşti să contrbuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova la 18 septembrie 2016 a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse.

Rusia solicită Republicii Moldova să deschidă 25 de secții de votare în timpul alegerii Dumei de Stat. Reacția MAEIE

În acest context, misiunea diplomatică a Federaţiei Ruse a exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare: 4 în localităţile din dreapta Nistrului (una în or. Chişinău, una în or. Bălţi, una în or. Comrat cu un punct mobil în or. Cahul) şi 22 în regiunea transnistreană.

În urma examinării de rigoare a demersurilor respective MAEIE a indicat asupra lipsei impedimentelor în ceea ce priveşte deschiderea pe teritoriul Republicii Moldova a secţiilor de votare pentru desfăşurarea la 18 septembrie 2016 a alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse.

Totodată, Ministerul a sugerat Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, aflate în afara controlului din partea autorităţilor constituţionale moldoveneşti, având în vedere imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea scrutinului.

Sursa : realitatea.md