Rusia aplică o LOVITURĂ imigranților, inclusiv celor din R. Moldova

Toți străinii care vor merge să lucreze în Rusia, începând cu 1 ianuarie 2015, vor trebui să susțină examene de cunoaștere a limbii, istoriei și legislației Federației Ruse, iar pentru aceasta vor trebui să urmeze cursuri de instruire în centre special amenajate.

Potrivit președintelui Congresului Diasporelor Moldovenești în Federația Rusă, Alexandr Kalinin, cheltuielile de cazare, hrană și instruire vor fi acoperite de imigranți și se ridică la circa o mie de euro pe lună.

Kalinin subliniază că Congresul Diasporelor Moldovenești militează pentru o politică imigrațională care va permite imigranților să nu devină marginalii societății, dar să ocupe un loc decent în rândul celor care muncesc în Federația Rusă. 

„Cât ține de muncitorii moldoveni în Federația Rusă, aceștia se integrează foarte bine în societatea rusească și se remarcă prin cunoștințe bune în ceea ce ține de limba rusă. Alta este situația în privința examenelor la istoria și legislația rusească. Aici pot apărea probleme”, a subliniat el.

Sursa: ziarulnational.md