La doar câteva zile după ce a mărturisit că vrea să-și încheie cariera la Real Madrid, Cristiano Ronaldo (31 de ani) mai poate bifa un record ce greu va fi egalat.

Ronaldo poate deveni primul fotbalist care marchează în trei finale de Champions League

Starul portughez al „galacticilor” are șansa de a deveni primul fotbalist din istorie care înscrie în trei finale de Champions League, dacă va marca și sâmbătă, pe „San Siro”, contra celor de la Atletico Madrid, în meciul care va începe la ora 21:45.

Primul gol l-a marcat pe vremea în care evolua pentru Manchester United, în 2008, în finala cu Chelsea, de Stadionul Luzhniki din Moscova. Portughezul a marcat atunci un gol cu capul după ce a plutit efectiv în careul londonezilor. Lampard a egalat până la pauză, astfel că finala a ajuns să se decidă la loviturile de departajare. United s-a impus cu 6-5, dar Ronaldo a fost singurul jucător al lui Sir Alex Ferguson care a ratat de la punctul cu var.

Ronaldo poate deveni primul fotbalist care marchează în trei finale de Champions League1

 

După ce a ajuns la Real Madrid, în vara lui 2009, Ronaldo a așteptat cinci ani până la a doua sa finală de Champions League. În 2014, Real a câștigat în fața lui Atletico Madrid, după un meci decis în prelungiri. ”Galacticii” au reintrat atunci miraculos în joc grație lui Ramos, care a restabilit egalitatea la 1 în minutul 90+3. Apoi, în cele două reprize de prelungiri, madrilenii au mai înscris de trei ori, ultima reușită fiind a lui Ronaldo, din penalty, după un fault obținut tot de el.

Ronaldo poate deveni primul fotbalist care marchează în trei finale de Champions League2

Sâmbătă, 28 mai, Cristiano Ronaldo are șansa de a marca din nou într-o finală de UCL și de a intra în istorie.

Sursa : independent.md

.