Român reţinut pentru furt în proporţii deosebit de mari
În cetăţean al României, în vârstă de 24 ani, a fost reţinut de poliţie, fiind suspectat de furt în proporţii deosebit de mari dintr-o locuinţă din comuna Sângera. Paguba materială ar fi de aproximativ un milion de lei.
 
Incidentul a fost declarat la poliţie în ziua de 1 octombrie, după ce proprietarul a depistat urme de pătrundere în casă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, victima a comunicat poliţiştilor, că individul i-ar fi sustras mai multe ceasuri de mână, mijloace financiare, bijuterii din aur, monede de colecţie, telefoane mobile precum şi alte bunuri materiale.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei, la 10 octombrie, ofiţerii de investigaţii, l-au reţinut pe principalul suspect,  depistând asupra lui câteva obiecte furate din locuinţă. Acesta a recunoscut că a pătruns prin forţarea uşii din termopan şi prin culegere de chei.

Potrivit informaţiilor, individul ar fi prietenit cu fiica proprietarului, cunoscând despre existenţa lucrurilor de preţ din locuinţă. Suspectul,  a reuşit să vândă o parte din bunuri, iar monedele din aur şi câteva ceasuri de mână le-ar fi ascuns la Bucureşti.

Bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.
 

Sursa : TV7.md