Un șofer din Găgăuzia riscă să fie pedepsit pentru conducerea unui autovehicul cu încălcarea regulilor de amplasare a plăcuței de înmatriculare. Potrivit autoexpert.md, acesta și-a lipit pe plăcuță de un abțibild cu drapelul autonomiei găgăuze.

Imaginea a fost transmisă portalului Autoexpert.md de către un cititor care a surprins automobilul pe străzile din Chișinău.

Riscă amendă pentru drapelul Găgăuziei pe plăcuța de înmatriculare

Potrivit Tamarei Procopii, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, șoferul riscă o amendă de la 100 la 200 de lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare în baza articolului 230. Alin.1. al Codului Contravențional. Potrivit aliniatului din Codul Contravențional este vorba despre „Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului”.

Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare au dat asigurări că acest caz urmează să fie documentat și identificat proprietarul automobilului. În acest sens fotografia a fost remisă către Centrul Unic de Monitorizare a Circulației Rutiere care urmează să inițieze procedura de documentare.

Sursa : deschide.md