Cea mai săracă țară din Europa, Republica Moldova, a devenit indispensabilă pentru comerțul european. Moldovenii sunt astfel destul de populari în special la capitolul industrie textilă. Acest sector, practic dispărut în țara noastră după căderea regimului comunist, este astăzi un actor esențial al Europei, bazându-se pe un avantaj important: forța de muncă. Datorită acestui fapt, Moldova este numită “noua Chină a Europei”, potrivit unui reportaj France 2. 

Muncitorii moldoveni muncesc câte opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, pentru aproape 300 de euro pe lună. Anume aceste salarii atrag foarte mulți cetățeni. “Noi suntem toleranți și flexibili în ceea ce privește prețurile. Anul acesta veniturile au crescut cu 20%. Avem și calitate de vreme ce Moldova a trecut la standardele europene”, a menționat pentru televiziunea franceză directorul adjunct al uzinei “Infinitextil”, una din cele mai mari din țară.

Potrivit jurnaliștilor, deși este cea mai săracă țară din Europa și nu are ieșire direct la mare, Moldova a reușit să facă concurență țărilor asiatice. Mai mult, până și familia regală britanică a cumpărat o serie de produse de confecții produse în uzinele din Republica Moldova.

Sursa : bani.md