Nu recunoaste, insa este mai mult decat evident! Dovada ca Nicole Kidman si-a pus silicoane - FOTO

Uniunea Europeană nu impune nimic, ci doar propune Transnistriei să creeze împreună cu Moldova o Zonă de Liber Schimb cu UE. Declaraţia a fost făcută de către negociatorul principal al UE pentru Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător RM-UE (ZLSAC), Luc Devigne, la întrevederea avută la Tiraspol cu vicepreşedinţii Guvernului autoproclamatei RMN, Maia Parnas şi Vitalie Ulitca.

Potrivit agenţiei “Infotag”, cu referire la site-ul executivului tiraspolean, părţile au discutat despre posibilele evoluţii ale situaţiei pentru activitatea economică externă a Transnistriei, după 27 iunie, cînd urmează să fie semnat Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, inclusiv privind ZLSAC.

În particular, au fost abordate chestiuni privind “sprijinul şi subvenţiile de stat, precum şi competitivitatea produselor transnistrene”.

“Problema privind acordarea de preferinţe este una din cele mai importante, pentru că poate afecta întreprinderile industriale care îşi exportă produsele pe teritoriul ţărilor din Uniunea Europeană, mai ales, cele din industria uşoară. Dacă acestea nu vor putea beneficia de preferinţe, atunci taxele vamale în privinţa mărfurilor lor vor fi aplicate în mărime de 17%, respectiv, produsele acestor întreprinderi nu vor fi competitive pe pieţele din Europa”, a afirmat Parnas.

Luc Devigne şi-a exprimat opinia că consultările care au avut loc vor ajuta autorităţile locale să vadă avantajele oferite de liberul schimb cu UE pentru dezvoltarea economiei Transnistriei.

“Autorităţile Transnistriei sînt cele care trebuie să tragă concluziile, noi, din partea noastră, nu impunem nimic, noi doar propunem şi sîntem dispuşi să studiem aceste oportunităţi, dacă va fi exprimat interesul şi va fi implicare. Deocamdată noi nu am văzut aceasta. Am auzit doar declaraţii negative, dar sperăm ca situaţia să se schimbe”, a spus reprezentantul UE.

Autorităţile regiunii se opun semnării Acordurilor cu UE de către Republica Moldova. Tiraspolul oficial aspiră la Uniunea Economică Eurasiatică, pe care o formează Moscova, deşi 80% dintre exporturile transnistrene au ca destinaţii Uniunea Europeană, Republica Moldova şi Ucraina.

 

Sursa : Noi.md