Replica lui Filat pentru Dodon

În cadrul primei ședințe a noului Legislativ au apărut deja și primele înțepături între deputați.Socialistul Igor Dodon a făcut mai multe declarații politice și a insinuat că în sala plenului sunt persoane care se fac vinovați de situația de la Banca de Economii.

Vlad Filat, în calitate de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM, a făcut mai multe apropouri. Acesta a menționat că Regulamentul Parlamentului prevede că liderul fracțiunii trebuie să vorbească și nu liderul partidului. Astfel, în locul lui Igor Dodon trebuia să vorbească Zinaida Greceanîi.

„Eu sincer regret că începem activitatea noului Parlament cu o încălcare foarte obraznică a Parlamentului. Eu aș vrea să-i recomand celui are se consideră astăzi mare și tare să citească atent Regulamentul Parlamentului și să vadă că în mod normal că procesul verbal de constituire a fracțiunii parlamentare trebuie să fie dat citire de către președintele fracțiunii”, a menționat președintele fracțiunii PLDM. Vlad Filat s-a arătat deranjat de discursul susținut de liderul PSRM, Igor Dodon. „Eu regret că și în anul 2014, în Republica Moldova mai avem „Pavlic Morozov” și mulți de alde el. Îmi pare foarte rău că trădarea de neam în Republica Moldova în continuare este o obișnuință, ceva firesc”, a menționat acesta. În continuare, Filat s-a adresat lui Dodon. „Indiferent în ce limbă veți vorbi, sunteți cetățean al Republicii Moldova. Dacă încă mai sunteți cetățean al Republicii Moldova, acțiunile trebuie să fie îndreptate pentru Republica Moldova și cetățenii ei. Viața bate filmul. (…) Credeam că anti vorbitorul va vrea să răspundă moldovenilor cărora le-a promis că le va asigura dreptul necondiționat de a merge în Federația Rusă, conducătorilor țării cărora le-a spus că va fi deblocat imediat exportul în Federația Rusă. Dar mă rog, eu cred că aceste lucruri le vom discuta în perioada de viitor”, a conchis liderul fracțiunii PLDM.

Sursa : unimedia.info