Renato Usatii Ion Ceban va fi scos din cursa, asa a decis Vladimir Plahotniuc si semipresedintele Dodon

Liderul „Paridului Nostru”, Renato Usatîi, susține că există o mare probabiliate să fie scos din cursa electorală și candidatul PSRM, Ion Ceban. Potrivit lui, acesta este planul lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Dânsul a precizat că de un astfel scenariu a fost nevoie, deoarece Dodon nu vrea înfrângere, iar Plahotniuc vrea ca Silvia Radu să fie învingătoare chiar din prima tură.

„Situația din Bălți și Chișinău este una care reflectă faptul că  locuitorii acestora vor trebui să piardă. Așa a decis Vladimir Plahotniuc și „semipreședintele” Dodon.  Aproximativ două săptămâni în urmă Igor Dodon i-a propus lui Plahotniuc să-i scoată pe ambii candidați PSRM din cursa electorală de la Chișinău și Bălți. Pentru că,  să piardă în fața Silviei Radu și în fața candidatului PN la Bălți nu ar putea, deoarece se consideră prea puternic.

Renato Usatîi a precizat că înfrângerea lui Dodon la alegerile din Chișinău și Bălți îi va scădea din ratingul Partidului Sociliștilor.

„Dar când candidații vor fi eliminați din cursă Dodon va spune „Vedeți, eu am luptat cu oligarhii. Iată de ce el permite unele încălcări grave pentru care chiar ar trebui să le fie scos candidatul din această luptă”, a susținut liderul PN.

Usatîi a ținut să puncteze că cererea lui Anatol Șalaru de astăzi pentru ca Ion Ceban să fie scos din cursa electorală nu este întâmplătoare, la fel cum a cerut scoterea candidatei lui Șor.

„Ați văzut, totul a trecut cu bine. Acum Dodon se va arăta indignat, dar totul este doar un teatru. Mai bine e să fii victimă care susține că a luptat cu Plahotniuc”, a concluzionat Usatîi.

UNIMEDIA amintește că Reghina Apostolova, candidat din partea Partidului Șor, a fost eliminată din cursa electorală în urma unei contestații din partea PUN.

Totodată, astăzi PUN a cerut și eliminarea lui Ion Ceban din cursă pe motiv că indică cheltuieli mai mici în raportul financiar.

Sursa: unimedia.info