Renato Usatîi DECLARĂ RĂZBOI Ministerului Justiției 01
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat război Ministerului Justiției, în frunte cu ministrul Oleg Efrim, anunță Politik.md. Politicianul susține că instituția a tărăgănat intenționat înregistrarea noii denumiri a partidului lui și că se va adresa în instanța de judecată.
Potrivit lui Usatîi, refuzul de a înregistra noua denumire a fostului Partid Popular Republican este o comandă politică a liderului PLDM, Vlad Filat.
„Eu știu că tot ce face Oleg Efrim este la comanda lui Vlad Filat. Înregistrarea se tărăgănează intenționat, ca să nu putem intra în campania electorală din această toamnă. Dar noi ne vom adresa tuturor instanțelor și vom apela la toți ambasadorii din R. Moldova”, a declarat Renato Usatîi astăzi, 10 iunie, în cadrul unei conferințe de presă.
De asemenea, reprezentanții formațiunii sunt indignați de faptul că Ministerul și-a argumentat refuzul de înregistrare printr-o scrisoare în care se menționa că data desfășurării Congresului a fost aleasă neconform statutului partidului, fapt contestat de Usatîi.
Referindu-se la parlamentarele din toamnă, Usatîi este convins că va trece pragul electoral, ba mai mult, el consideră că va și forma fracțiune.
Menționăm, că Renato Usatîi a încercat să-și formeze propriul partid, dar i-a fost refuzat acest lucru. Ulterior, el a preluat conducerea Partidului Popular Republican, pe care l-a redenumit în „Partidul Nostru” la ultimul Congres al acestei formațiuni. Acum, Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze noile modificări.
Renato Usatîi DECLARĂ RĂZBOI Ministerului Justiției 02
Sursa : Politik.md