Regimul criminal al tatălui şi fiului adoptiv se numeşte astăzi PlahotniucAcum 6 ani am crezut că scăpăm de un regim comunist autoritar şi intrăm în normalitate, dar nu a fost să fie.

Din umbra regimului Voronin, în noaptea dintre 7 şi 8 aprilie 2009, sforarul cu multiple identităţi şi paşapoarte, a trecut peste sângele tinerilor poliţişti sau protestatari, schingiuiţi sau ucişi, preluând ulterior prin fraudă, corupere şi şantaj puterea politică, instituţiile de drept şi cele de reglementare.

Acestea au fost transformate într-un sistem unic aflat la cheremul naşului grupării clientelare şi de familie, numite Partid Democrat.

În locul regimului comunist s-a instalat un regim criminal, iar statul şi cetăţenii au ajuns să fie captivii acestuia, împreună cu liderii unor partide pentru care au votat, crezând sincer că votează schimbarea în bine.

Profitând de răbdarea noastră proverbială, regimul Plahotniuc, în mod metodic a urmărit jefuirea acestui stat, falimentarea lui de drept şi financiară.

Acest regim criminal a reuşit să spele zeci de miliarde de dolari, să devalizeze prin atacuri raider proprietăţi de stat şi private, să condamne la comandă victimele, iar pe unele să le şi îngroape pe ascuns, după o vânătoare cu mistreţi (procurori şi judecători).

Analiza modificărilor operate în legislaţie, coroborată cu activităţile iniţiate în 2010 şi continuate sincronizat, demonstrează că marele jaf de la BEM şi BNM a fost pus la cale încă în 2010.

Asigurându-se de continuitatea regimului criminal Plahotniuc şi revenirea acestuia la matca lui comunistă, hoţii aşa-zişi democraţi, în complicitate cu aşa-zisa opoziţie constructivă au hotărât ca în ultima lună de mandat să-şi dubleze hoţiile realizate timp de cinci ani, din contul zecilor de miliarde furate din rezervele statului.

Menţinându-se la putere, într-o coaliţie criminală şi comunistă, acest regim pune deficitul miliardelor furate tot pe umerii medicilor, ai pedagogilor, ai pensionarilor şi ai altor grupuri sociale, ostracizând, totodată, puţina presă liberă şi oamenii de valoare ce îi deconspiră crimele.

Demersurile de investigare şi sancţionare a crimelor regimului în Moldova sunt sortite eşecului, întrucât dosarele ajung pe mâinile aceloraşi torţionari din 7 aprilie 2009, a finilor, naşilor, cumnaţilor şi cumetrilor acestora sau a procurorilor şi judecătorilor raideri şi spălători de bani, promovaţi în funcţii cheie drept recompensă pentru crimele anterioare, în detrimentul unor indezirabili.

Isprăvile şi numele executorilor, fie ei funcţionari, judecători sau procurori, ne sunt arhicunoscute din presă.

Doar lista moldovenească Magnitsky are peste 40 de nume, iar în cazul celor peste 18 miliarde de dolari ai mafiei ruseşti, ghiolcăiţi prin justiţia moldoveneasca astăzi ar fi trebuit să-şi ispăşească pedepsele vreo 17 judecători.

În cazul BEM, ar fi trebuit să stea pe banca acuzaţilor peste 20 de foşti şi actuali judecători (inclusiv preşedinţi de instanţă), 5 procurori, 2 administratori de insolvabilitate, un preşedinte de bancă, un şef de direcţie al Serviciului de Informaţii şi Securitate, un executor judecătoresc, vreo câteva zeci de miniştri şi deputaţi de toate culorile, membri ai CSM şi CSJ, factorii de decizie din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei şi ai CNPF-ului, un premier (dacă nu cu doi), un procuror general.

Daca am fi avut o justiţie ca-n România, toţi aceştia ar fi avut astăzi soarta a zeci de deputaţi romani, miniştri şi premieri, judecători şi procurori lăfăiţi în beneficiile mai multor regimuri.

Dar trebuie să recunoaştem, Republica Moldova a avut neşansa să-i aibă printre alţii, la locul şi timpul nepotrivit, pe procurorul general Gurin, şeful CNA Chetraru, şeful CSM Micu, şeful BNM Drăguţanu – toţi şcoliţi în România, dar care au preferat altceva decât colegii lor de peste Prut.

Degeaba am cere astăzi demisia sculelor sistemului sau urmărirea lor penală. Micu ar fi înlocuit de Corochii, Poalelungi cu un Muruianu, Pleşca cu un Colenco…

Pe toţi aceştia îi leagă răul mare al acestei republici, regimul Plahotniuc instaurat pe sângele victimelor din 7 aprilie 2009. Pe toţi îi aşteaptă procese echitabile, rechizitorii şi sentinţe drepte, dar şi închisori salubre.

Toate acestea, dar şi adevărata răzbunare a lui Valeriu Boboc şi a tuturor victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009 vor veni doar odată cu căderea şantajistului şi a complicilor săi şantajabili, odată cu căderea regimului criminal Plahotniuc.

Suntem conştienţi de faptul că regimul criminal Plahotniuc nu va accepta vreodată o misiune Eurolex, un procuror integru, o justiţie reformată.

E timpul ca acest lucru să fie înţeles şi de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, care, considerând ca investesc în reforme, investesc milioanele de euro ale contribuabililor europeni şi americani în menţinerea acestui regim criminal.

Instituţiile internaţionale abilitate în aplicarea sancţiunilor pentru spălări de bani şi alte crime economice trebuie să se ocupe de judecătorii şi capii instituţiilor complicitare şi de cei, în interesul cărora au fost săvârşite devalizările şi spălările de zeci de miliarde de dolari.

Sursa : Jurnal.md