Referendumul de revocare a primarului general de Chișinău, OFICIAL nevalabil. CEC-ul a pus ultimul punct (VIDEO)

Comisia Electorală Centrală a declarat nevalabil referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din 19 noiembrie 2017, în cadrul ședinței de astăzi. 

În baza totalizării referendumului de revocare a primarului general al municipiului Chișinău întocmit de către CECE, CEC a constatat că în listele electorale de bază au fost incluși 629.684 de alegători, iar în cele suplimentare 1.824 de alegători 

Potrivit hotărîrii CEC, la votare au participat 108.695 alegători sau 17,21 la sută, ceea ce constituie mai puţin de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale și reglementată de prevederile codului legal pentru ca acest scrutin să fie declarat valabil. 

„Astfel, în conformitate cu prevederile Codului Electoral, se declară nevalabil referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău”, a punctat șefa CEC, Alina Rusu.

Realitatea.md amintește că referendumul privind revocarea din funcție a primarului general al Capitalei Dorin Chirtoacă a picat, motivul principal fiind prezența joasă la urnele de vot.  

Sursa: realitatea.md