recomandarile-politistilor-de-patrulare-pe-timp-de-ceataInspectorii de patrulare solicită conducătorilor auto să folosească luminile de ceață, deoarece riscurile de producere a accidentelor în această perioadă de timp este foarte mare.

Agenții de circulație recomandă în afara de reducerea vitezei, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește și câteva reguli specifice pe timp de ceață:

- nu opriți pe benzile de circulație;

- în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara parții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, la distanțe mai mari.

În același timp, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Sursa : moldovanews.md