Recensămîntul Populației și Locuințelor 89 milioane lei și 12 mii de angajați!

În luna mai, pe teritoriul R. Moldova se va desfășura Recensamîntul Populației și al Locuințelor (RPL). În acest  sens statul a alocat 89 de milioane de lei.

Solicitată de TRIBUNA, Șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Biroul Național de Statistica (BNS),  Natalia Rotaru a declarat că, pregătirile pentru recensămînt sunt în toi, la moment fiind selectate persoanele care doresc să fie în calitate de recenzori.

„Doritorii depun dosarele pentru a se înscrie ca recenzor la recensămînt. Aceștea vor fi selectați prin concurs. De asemenea, acum sunt instruiți și responsabilii din teritorii, dar și din municipiul Chișinău”, a specificat ea.

Natalia Rotaru a menționat că, împreună cu angajați BNS, la realizarea recensămîntului vor fi implicate  aproximativ 12 mii de persoane.

„ Recenzori vor fi în jur de 11 mii persoane.  Aceștea vor putea fi recunoscuți după hainele cu logo-ul Recensămîntului, dar și vor avea legitimație cu ștampila Primăriei și semnătura Primarului ”, a precizat responsabila.

Întrebată despre salariul (remunerările) recenzorilor,  funcționara a spus  că, salariul va fi în mediu de la 2000 la 3500 lei, va depinde de calitatea muncii pe care o va face recenzorul .