REACŢIE VIOLENTĂ! AŞA se comportă poliţia din Moldova cu şoferii (VIDEO) Doi poliţişti moldoveni au avut o reacţie dură atunci când un şofer le-a cerut actele înapoi. Poliţiştii au luat documentele pentru a întocmi un proces-verbal, fără motiv întemeiat şi fără martori. Cei doi au fost filmaţi în momentul în care poliţiştii au ascuns actele, aruncându-le peste fereastră şi spunând că acestea nu sunt la ei. Incidentul s-a produs pe 14 mai, în capitală.

 Şoferul a filmat discuţia cu poliţiştii care se comportă brual şi arogant şi a încărcat-o pe internet.

„După vreo 20 minute de reţinere fără temei şi probe au întocmit proces verbal, fără martori. Şi tot după aceasta, m-au ţinut 15 minute că nu puteau găsi documentele. Am început să filmez situaţia şi iată se vede că inspectorul ţine mâna afară şi probabil că în momentul când m-am întors cu camera video, le-a aruncat peste fereastră şi, deodată, a deschis uşa şi le-a găsit. Eu în partea aceea a automobilului nici nu m-am aflat”, a scris autorul filmuleţului.

Ulterior, după ce au văzut că sunt filmaţi, poliţiştii au ridicat de jos documentele şi le-au înapoiat proprietarului.

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în privința acestui caz și a inițiat o anchetă internă. În prezent, se întreprind toate măsurile de chestionare și cercetare a acestui incident.

În cazul în care inspectorii vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă să fie sancționați disciplinar.

Sursa : realitatea.md