Reactia lui Veaceslav Ionita la criticile dure ale lui Pavel Filip despre expertii de la IDIS Viitorul

În cadrul unui breafing de presă, premierul Pavel Filip s-a arătat indignat de declarațiile unor experți de la IDIS Viitorul, care potrivit premierului, analiștii au început să învinuiască Guvernul, precum că oamenii nu vor mai primi pensii, după ce Parlamentul European a anulat alocarea de fonduri pentru Republica Moldova. Însă, cei de la IDIS susțin contrariul, menționând că acestea sunt doar speculații, iar specialiștii IDIS de fapt au venit cu date care arată că dacă banii au fost blocați, bugetul țării nu va avea de suferit.

„Nu știu de unde domnul premier a auzit astfel de declarații, doarece niciun expert IDIS nu a venit cu o astfel de informație precum că oamenii nu vor mai primi pensii, după ce Parlamentul European a decis suspendarea fondului pentru Republica Moldova. Din contra, noi am venit cu date care arată că anul acesta bugetul se va executa în sume mai mari în pofida suspendării fondului. Domnul Filip trebuie să afle de unde vin astfel de speculații și să ia măsuri”, a menționat expertul în politici economice de la IDIS, Veaceslav Ioniță.

UNIMEDIA amintește că premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unui breafing de presă că unii experți de la IDIS Viitorul critică acțiunile guvernului și vin cu declarații politice.

„Eu am niște reacții de la niște experți de la IDIS Viitorul, care au început să învinuiască Guvernul, precum că oamenii nu vor mai primi pensii, bani. (după ce PE a anulat alocarea de fonduri pentru RM) Nu va fi dezvoltată infrastructura în Republica Moldova. M-am mirat foarte mult, pentru că eu cunosc acești experți, care din punctul meu de vedere sunt niște looseri (n.r. ratați) eșuați politic. Nu vreau să le dau nume, dar unii din ei au avut funcții importate în acest stat. Și au trebuit să demonstreze că pot face ceva fie că s-a aflat în interiorul Republicii Moldova sau exteriorul ei, dar au primit bani de la stat și nu au făcut nimic”, menționează Pavel Filip.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul European a aprobat o Rezoluție, ca urmară a ultimelor evenimente care au avut loc la Chișinău, în special, invalidarea alegerilor locale din capitală.

Declarații dure la adresa guvernării din Republica Moldova au fost aduse de mai mulți europarlamentari de la tribuna PE, unii cerând chiar organizarea alegerilor locale anticipate și respectarea drepturilor cetățenilor. 

Pe de altă parte, Partidul Democrat, aflat la guvernare, a declarat că „Rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor, deoarece creșterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele și angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie inițiate unele noi”.

Sursa: unimedia.info