Răspunsul stataliștilor după marșul unionist de la Chișinău. Irina Vlah cheamă la un marș „Pentru Moldova” organizat la ComratDupă organizarea unui marș unionist la Chișinău, pe 27 martie, când s-au împlinit 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, invită la un marș al apărătorilor statalității moldovenești. Evenimentul este preconizat pentru ziua de sâmbătă, 2 aprilie, ora 10:00 și va avea loc în capitala autonomiei, Comrat.

„Week-endul trecut la Chișinău a fost format un nou „Sfat al Țării” și au aprobat foaia de parcurs privind unirea Moldovei cu România. Autonomia găgăuză a fost întotdeauna un bastion al statalității moldovenești. Iar în această situație alarmantă, este de datoria noastră să spunem un „nu” hotărât oricăror tentative a politicienilor de dreapta de a atenta la suveranitatea Patriei noastre”, a spus Irina Vlah în cadrul ședinței operative a Executivului de la Comrat, exprimându-și îngrijorarea față de activizarea organizațiilor unionist, potrivit Gagauzinfo.md.

Potrivit sursei citate, la marșul de la Comrat vor fi invitate toate forțele politice și organizațiile societății civile ale țării care pledează pentru independența și întărirea statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

„Din partea organizatorilor va fi o singură condiție. Participanții la miting trebuie să renunțe la flagurile și simbolica de partid. Marșul va avea loc sub pavilionul drapelului Republicii Moldova și a Găgăuziei”, a adăugat bașcanul.

Rezoluția marșului susținătorilor statalității moldovenești va fi transmisă organelor puterii centrale și misiunilor diplomatice, acreditate în Republica Moldova.

„Invităm toți cetățenii Moldovei cărora le pasă, toți stataliștii, să participe la marșul „Pentru Moldova”, care va avea loc la Comrat, pe 2.04.2016, la 10:00”, a adăugat bașcanul găgăuz pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Realitatea.md amintește că duminică, la Chișinău, a avut loc Congresul de constituire a „Sfatului Țării 2”, un eveniment unionist în cadrul căruia a fost adoptată o foaie de parcurs privind „Reunificarea până în 2018”, dar și un marș condiserat a fi „cel mai mare marș unionist în Chișinău”, în cadrul căruia participanții au mers de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” până în scuarul Gării Feroviare din capitală.

Sursa : realitatea.md