Radiografia unei adunări de părinți cu scandal. Confesiunile unei mămici care a refuzat să plătească taxe informaleÎn cadrul colectărilor de taxe informale din școli, părinții sunt cei care fac presiune pe alți părinții care își pot permite mai puțin. O mămică explică pas cu pas istoria unui scandal întâmplat recent la școala unde învață copilul său.

Iată ce spune mămica:

„#1. La adunarea de părinți, s-a spus că sunt probleme cu xeroxul, pentru că la tot pasul sunt fișe și teste, și cum nu e xerox funcționabil în școală (este unul la direcție ce nu funcționează și trebuie reparat, nota mea), profesoara trebuie să piardă mult timp de fiecare dată pentru că xerox-ul e departe de școală și orele și așa ocupă o bună parte din zi.

#2. Părinții au spus, păi hai să luam un xerox în clasa, să fie la îndemână.

#3. Miercuri seara au venit sms-urile de la comitet unde se anunța despre colectare.

#4. Joi dimineața, în hol, s-au grămădit un grup de părinți, și s-au început strigăte între cei pro și cei contra, amenințări cu CNA-ul. Eu am fost în clasă lângă copil, pentru că el nu înțelegea ce se întâmplă și nu am vrut ca să iasă în hol.

#5. Profesoara nu era prezentă, nu s-a implicat în scandalul cu colectarea. Din moment ce a apărut în clasă, părinții s-au calmat și s-au dus cu chestiile lor.

#6. Vineri a avut loc o adunare de părinți, organizată de părinți, nu de profesoară, de care eu n-am avut idee.

#7. Luni dimineața , mama X (contra), mi-a spus că a avut loc adunarea de părinți și nu au fost chemați părinții care sunt contra la colectare. Mama Y: păi pentru ce să mai fiți chemați dacă sunteți contra.

#8. Tot luni am aflat de existenta unui grup pe viber unde s-a discutat tema asta. Mama X, care a facut parte din grup (eu am vazut conversatia mai tirziu), a spus că s-a scris ca parinții care nu vor să dea bani, pot să nu dea, însă copiii lor nu vor primi materiale in rând cu restul.

#9. După masă a avut loc o discuție între profesoară și un grup de mame contra și a spus că toți copiii sunt și vor fi tratați egal, ca toate discuțiile din afara orei de studiu nu vor influența ora.

#10. Marți dimineața, un grup de părinți și-au exprimat nemulțumirea în privința postării, un tata zicând și foarte placuta frază „din cauza la o mioriță pot suferi 30 copii” etc. S-a spus că părinții colectează bani cu drag pentru a îmbunătăți condițiile de studii ale copiilor, ca nu e vorba de corupție, ca statul nu face nimic și părinții fac. Mi s-a spus că pot să nu dau bani dacă nu vreau.

Acestea am avut de spus. Eu sper să se închidă tema asta.”

Radiografia unei adunări de părinți cu scandal. Confesiunile unei mămici care a refuzat să plătească taxe informale

 

Sursa: diez.md