R. Moldova ar putea semna curând un nou program cu FMI. Anunțul, făcut de Ben Kelmanson

Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional au ajuns la un acord în partea ce ține de cel de-al doilea program. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful echipei de Experți ai FMI, Ben Kelmanson, în cadrul unui briefing de presă, susținut astăzi alături de prim-ministrul Pavel Filip.

Subiectul va fi discutat și aprobat de către conducerea FMI și directorii executivi, care se vor întâlni în ședință la sfârșitul lunii decembrie.

Șeful echipei de Experți a subliniat faptul că economia Republicii Moldova s-a revigorat, iar în termen mediu, se anunță  o creștere economică de circa 4%.

De asemenea, Pavel Filip a menționat că programul cu FMI a fost îndeplinit în linii mari și că sprijinul experților este foarte important în implementarea reformelor.

Bani.md amintește că acum un an,pe 7 noiembrie 2016, Fondul Monetar Internațional, la ședința Consiliului de Directori, a aprobat, cu vot unanim, programul cu Moldova pentru o perioadă de 3 ani. 

Accesul cumulativ în cadrul programului este de 129.4 DST, echivalentul a aproximativ 178,7 milioane de dolari sau 75% din cota Republicii Moldova.

Sursa: bani.md