Referendumul privind revocarea din funcția de Primar general al mun. Chișinău a lui Dorin Chirtoacă ar putea, totuși, avea loc.

psrm-chirtoaca-trebuie-fugarit-cu-suturi-in-fund

După cum comunică TRIBUNA, șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Ion Ceban a declarat astăzi că a fost depusă cerere de apel pentru a continua procedura de referendum și s-a arătat sigur că va fi obținut permisul de a organiza plebiscitul.

Ion Ceban a subliniat că în capitală este o situație dezastruoasă.

„Astăzi am mers 3 kilometri în 2 ore, așa nu se mai poate. Am auzit că primarul ar avea probleme personale, dar problemele sale și ale conducerii nu trebuie să influențeze activitatea din oraș. Chirtoacă trebuie fugărit cu șuturi în fund, altfel nu se poate”, a declarat el.

Referindu-se la ședința de astăzi a CMC, ce nu a avut loc din lipsă de cvorum, Ion Ceban a îndemnat consilierii liberali să-și depună mandatul pentru că nu-și onorează obligațiile.

„Astăzi urma să discutăm executarea bugetului pentru 2016, sunt zeci de milioane de lei cheltuiți aiurea. Am solicitat să fie prezentat și proiectul pentru 2017 ca să nu mai ajungem în situații precum în acest an”, a declarat socialistul, precizînd că, totodată, e vorba și de numeroase proiecte sociale.

Amintim că, la 13 septembrie curent, referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, care ar fi avut loc la 30 octombrie curent, nu a putut trece în următoarea etapă din lipsă de voturi, iar cu o săptămînă mai devreme Curtea de Apel Bălţi a casat decizia Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului de demitere a lui Chirtoacă. Preşedintele grupului de iniţiativă, Victor Chironda, a anunţat atunci că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiţie.

Sursa : tribuna.md