FOTO  Protest cu o LADĂ DE GUNOI în fața Primăriei Chișinău. Protestatarii, gata să îl ARUNCE pe Chirtoacă 01

Câteva zeci de persoane, refugiați din Transnistria, au protestat astăzi în fața Primăriei capitalei, cerând să fie asigurați gratuit cu spațiu locativ într-un bloc ocupat anterior abuziv.

Aceștia afirmă că, în pofida unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), prin care s-a decis transmiterea gratuită în proprietate privată a acestor apartamente, la privatizarea locuințelor li se solicită să plătească peste o sută de mii de lei.

Protestatarii l-au huiduit pe primar și au cerut să fie respectată decizia Consiliului municipal.

Inspirându-se din mai multe cazuri produse în ultima vreme în Ucraina, când demnitarii corupți sunt aruncați în lăzi de gunoi, protestatarii au adus cu ei un coș. Oamenii au scandat „Unu-doi, unu-doi, Chirtoacă la gunoi”.

În replică, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat la ședința primăriei că solicitarea protestatarilor nu va fi îndeplinită.

„Este inadmisibil ca un grup de cetățeni să privatizeze gratuit niște apartamente, iar apoi să le revândă. Iar pentru asta să plătească locuitorii capitalei. Să stea aici cât vor, le vom aduce și ceai ,dacă trebuie”, a spus Chirtoacă.

Șefa Direcției generale finanțe din cadrul primăriei, Veronica Herța, a mai precizat că decizia CMC a fost atacată în judecată de către oficiul teritorial al Cancelariei de Stat, pe motiv că a încălcat un acord internațional.

„Vă rog să cereți și dvs. abrogarea deciziei. E un abuz din partea lor. Au venit cu megafoanele și au ocupat apartamentele. Nu este exclus că am putea să ne trezim că mai au nu unul, dar mai multe apartamente și în Chișinău, și în Transnistria. Să aibă răbdare și să respecte legea, care este una pentru toți”, a mai spus primarul.

Potrivit deciziei CMC, pentru privatizarea acestor apartamente, Primăria Chișinău ar fi trebuit să aloce 60 de milioane de lei.

Sursa : ziarulnational.md