Prostituţie cu minore în Capitală. Dezvăluirile victimelor şi momentul încătuşării proxenetului (VIDEO)Poliţia a anihilat o grupare criminală specializată în recrutarea minorelor din familii social-vulnerabile cu scopul de a presta servicii sexuale în capitală.

Membrii grupării s-au dovedit a fi un bărbat de 40 ani, anterior judecat, concubina acestuia în vârstă de 28 ani şi o femeie în vârstă de 29 ani care avea rolul de intermediară, originari din raionele Calaraşi şi Hânceşti. Astfel indivizii ar fi exploatat sexual fete pe parcursul a doi ani de zile.

Potrivit anchetei, victimele erau selectate de prin suburbiile Capitalei şi proveneau din familii vulnerabile. Acestea erau aduse în capitală şi cazate în câteva apartamente închiriate, fiind supravegheate de către intermediară.

Deocamdată, poliţiştii au identificat opt victime, cu vârstele cuprinse între 16 şi 17 ani, care ar fi fost exploatate sexual pentru bani. Clienţii achitau câte 700 lei /per oră, iar domnişoarele erau obligate să ofere servicii sexuale de la două ore şi mai mult.

Acestea erau uneori agresate fizic şi verbal de către liderul grupării, care obţinea banii acumulaţi de fete în urma practicării prostituţiei.

În prezent bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru trafic de copii,care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 15 până la 20 ani sau detenţie pe viaţă.

Источник : Publika.md