Profesor universitar, acuzat de hărţuire sexuală a unei studente

Un profesor universitar din capitală este învinuit de procurori de hărţuire sexuală a unei studente. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, după ce studenta a depus o plângere în care reclama comportamentul nepotrivit al profesorului în vârstă de 76 de ani.

Procuratura a demarat investigaţii pe acest caz, stabilind că, pe 23 ianuarie curent, profesorul a organizat pretestarea studenţilor unei grupe cu frecvenţă redusă. Atunci cînd studenta a rămas singură în auditoriu cu profesorul, acesta i-a dat de înţeles că ar dori să întreţină cu ea raport sexual pentru a o evalua pozitiv la disciplina pe care o preda. Discuţia dintre cei doi a fost însă înregistrată la telefonul tinerei, care auzise despre experienţele neplăcute ale altor colege cu respectivul profesor. Ulterior, înregistrarea a fost prezentată Comisiei de etică a universităţii, care, în urma acestui caz, a decis eliberarea profesorului din funcţie.

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale anunţă despre terminarea urmăririi penale pe acest caz şi expedierea dosarului pentru examinare în Judecătoria sectorul Buiucani.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate de procurori, învinuitul riscă o amendă de cel mult 10 mii lei sau pînă la 240 ore muncă neremunerată în folosul comunităţii, sau închisoare de pînă la 3 ani.

Sursa : prime.md