Corneliu Gurin

Procurorul General, Corneliu Gurin, se află în perioada 7– 9 aprilie, în vizită de lucru în România, la invitaţia ministrului român al Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc.

Gurin va avea întrevederi cu Ministrul Justiţiei, Procurorul General şi cu reprezentanţi ai unor subdiviziuni specializate ale Procuraturii din România. „Discuţiile vor acoperi o gamă largă de subiecte, cu precădere vizând reformele în justiţie, implementarea standardelor comunitare şi eventuale mecanisme de asistenţă necesară în procesul de reformare a Procuraturii Republicii Moldova, precum şi consolidarea raporturilor de cooperare a procurorilor moldoveni cu autorităţile române în domenii concrete de activitate” , informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

De asemenea, Corneliu Gurin va participa la lucrările Conferinţei regionale privind promovarea bunelor practici în combaterea corupţiei la nivel înalt şi în recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni.

Va însemna ca după această vizită Procuratura Generală va deveni mai intransigentă în lupta cu corupţia? Va prelua practicile de combatere fără compromisuri a corupţiei a României? Să ne aşteptăm la dosare de răsunet ale PG, cum se întâmplă în România, unde pentru corupţie şi infracţiuni, după gratii ajung mari demnitari, oameni de afaceri, deputaţi ? Sau vor continua să nimerească în plasă doar peştii mici?