Procuror din Orhei riscă 15 ani de pușcărie pentru extorcare de baniProcuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a unui procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei, reţinut la începutul lui iulie pentru corupere pasivă.

Potrivit actului de învinuire, în luna iunie a acestui an, procurorul a extorcat şi primit 600 de dolari pentru a clasa o cauză penală în privința unui bărbat, bănuit de comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

Procurorul a fost prins în flagrant delict în incinta Procuraturii Orhei, imediat după primirea banilor estorcaţi. Acesta a fost reţinut de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Naţional Anticorupție, iar peste câteva zile, Consiliul Superior al Procurorilor l-a suspendat provizoriu din funcţie.

Dacă va fi găsit vinovat, procurorul riscă închisoare de până la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că, patru procurori, unul din Nisporeni, altul din Ocniţa şi încă doi din Floreşti au fost condamnaţi recent pentru acte de corupţie.

Sursa : deschide.md