Problema drumurilor inundate rezolvata cu ajutorul indicatoarelor

După ce în luna iunie capitala s-a confruntat cu multiple cazuri cînd în urma ploilor abundente, șoferii rămîneau prizonierii propriilor mașini care pluteau pe străzile capitalei, la Primărie s-a venit cu propunerea de a instala în capitală indicatoare rutiere fixe, care vor avertiza șoferii despre porțiunile de drum inundate.

Astfel, pe stăzile din Chișinău au apărut deja cîteva astfel de indicatoare menite să-i atenționeze pe conducătorii auto despre ocolirea acestor străzi pe timp de ploaie.

Și pe strada Albișoara, una dintre cele mai problematice artere ale capitalei, poate fi observat un astfel de indicator.

Deși preferabil ar fi un sistem de canalizare eficient, care să salveze Chișinăul de la transformarea lui într-un lac de acumulare, autoritățile lucrează deocamdată la curățarea albiei rîului Bîc și a gurilor de canalizare care sînt înnămolite. 

La scurt timp după ce şoferul a postat noul semn instalat, internauţii s-au arătat revoltaţi spunând că astfel autorităţile se spală pe mâini:

- Aşa semn nu există în Regulamentul Circulaţiei Rutiere, sau, sunt modificări? Astfel se spală pe mâini, dar şoferii au de păgubit.

- Tot 5.000 de lei semnul costă???

- Au vrut să facă un duș, dar mâna Moscovei a pus un semn.

- Nu puneți un semn, dar rezolvați problema.

- Au pus un semn pentru ca să scape de plângerilor şoferilor. Problema trebuia soluţionată, nu semn de pus.

- Gata, s-au spălat pe mâini, au pus un semn şi problema e decisă.

Amintim că, cu o astfel de propunere a venit viceprimarul, Nistor Grozavu, în cadrul ședinței operative a Serviciilor Primăriei din 2 iulie curent.

„Trebuie acest sistem de avertizare pentru că uneori Poliția nu poate să intervină în cinci minute, atunci când vine o parte de mașini sunt prinse în capcanele de apă” a declarat la 2 iulie, viceprimarul, Nistor Grozavu.

Totodată, Ştiri.md aminteşte că, propunerea a venit după ce pe 22 și 23 iunie curent a avut loc o ploaie torențială cu un volum de precipitații ziua de 57 litri pe metru pătrat, iar noaptea de 14 litri pe metru pătrat. Pe 28-29 iunie a căzut un volum de precipitații de 31,4 litri pe metru pătrat, iar pe data de 29-30 iunie curent, 18 litri pe metru pătrat.

Problema drumurilor inundate rezolvata cu ajutorul indicatoarelor
Problema drumurilor inundate rezolvata cu ajutorul indicatoarelor
Problema drumurilor inundate rezolvata cu ajutorul indicatoarelor

Sursa: noi.md