Primarul satului Lărguța, trimis pe banca acuzaților. Este bănuit de corupere pasivăPrimarul satului Lărguța urmează să ajungă pe banca acuzaților, sub învinuirea de corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul în instanţa de judecată în care primarul este suspectat.

Potrivit procurorilor, în septembrie 2014, Primăria satului Lărguța a organizat licitația cu strigare privind înstrăinarea unui teren agricol situat în extravilanul satului, cu suprafața de 5,4929 hectare. Președinte al comisiei de licitație a fost ales primarul localității, împuternict prin decizia Consiliului sătesc, să încheie contractul de vînzare-cumpărare cu câștigătorul licitației.

Însă înaintea desfășurării licitației, primarul ar fi pretins de la administratorul unei firme care urma să participe la licitație, suma de 200.000 de lei. În schimb, administratorul urma să fie desemnat câștigător. Licitația a avut loc așa cum era programat, pe 15 septembrie, și a participat doar agentul economic care a avut înţelegerea cu primarul. Așa cum era înțelegerea, administratorul firmei a fost desemnat câştigător și a obţinut posibilitatea procurări lotului contra sumei de 83.152 de lei.

După semnarea şi înregistrarea contractului de vânzare-cumpărare, primarul a primit de la directorul firmei 170.000 de lei, dar a fost reținut în flagrant de ofițerii anticorupție.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Cantemir, iar primarul este cercetat în stare de arest la domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă până la 15 ani închisoare, amendă de până la 200.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de până la 15 ani.

Sursa: realitatea.md