Primărița Silvia Radu este INDIGNATĂ că o echipă de jurnaliști au dat buzna la ea acasă: „Se numește HĂRȚUIRE. Nu puteți veni la mine acasă și să îmi interogați copilul”

UPDATE // Redacția de știri a postului de televiziune „TV8” a reacționat la acuzațiile aduse de Silvia Radu potrivit cărora postul de televiziune i-ar fi hărțuit copilul.

„În spiritul normelor jurnalistice și al interesului public, apărut în contextul în care la mai bine de o săptămână de la ninsori străzile Chișinău sunt impracticabile și periculoase pentru pietoni, echipa de filmare a postului TV a realizat un reportaj de lângă locuințele primelor persoane în stat și a edilului capitalei. Respectând normele deontologice, reporterul a sunat la poarta casei primarului pentru a solicita o opinie. Ținând cont de faptul că acasă se afla doar copilul minor al doamnei Silvia Radu, reporterul a întrebat copilul dacă este cineva din maturi fără a plasa în reportaj imagini cu minora. Regretăm că primarul consideră că realizarea unui reportaj despre ghețușul din fața casei sale și o discuție scurtă dintre reporter și fiica sa drept o hărțuire și intimidare”, se arată în declarația postului de televiziune „Tv8”.

Primarul interimar Silvia Radu este revoltată de faptul că o echipă de jurnaliști s-a dus la ea acasă, atunci când ar fi știut că dânsa se află la serviciu. Cel mai mult, Silvia Radu a fost indignată că jurnaliștii i-au „interogat copilul”.

„Acum două zile, atunci când eu eram la muncă, la Primărie, jurnaliștii de la TV8 s-au dus la mine acasă, acolo unde era fetița mea. Au sunat la ușă. Au văzut că le răspunde copilul meu. Au început să își facă materialul lor. Au interogat copilul, au stat să îi pună întrebări despre viața noastră. 

Domnilor jurnaliști, eu mi-am asumat din prima zi de mandat că voi fi o țintă pentru presă. Mi-am asumat faptul că vor fi multe materiale care vor încerca să mă prezinte într-o imagine negativă. Ce ați făcut voi este intolerabil. Se numește hărțuire. Nu puteți veni la mine acasă și să îmi interogați copilul, când știți bine că sunt plecată. Ați încălcat orice normă deontologică, ați încălcat orice normă de bun-simț. Nicăieri în lumea civilizată nu se practică astfel de tip de jurnalism. Vreți să fiți formatori de opinie, vreți ca oamenii să aibă încredere în informațiile prezentate de voi, dar vă pretați la cele mai urâte manevre. Să vă fie rușine”, a scris primărița pe pagina sa de facebook.

Sursa citată a mai adăugat că nu a vrut să vorbească ieri despre asta, deoarece nu a vrut să „pună o pată pe evenimentele de la Iași”.

De partea cealaltă, administrația postului de televiziune vizat susține că a respectat normele deontologice. „Reporterul a sunat la poarta casei primarului pentru a solicita o opinie. Ținând cont de faptul că acasă se afla doar copilul minor al doamnei Silvia Radu, reporterul a întrebat copilul dacă este cineva din maturi fără a plasa în reportaj imagini cu minora.Regretăm că primarul consideră că realizarea unui reportaj despre ghețușul din fața casei sale și o discuție scurtă dintre reporter și fiica sa drept o hărțuire și intimidare”.

Sursa: ziarulnational.md