Preţurile petrolului au înregistrat din nou scăderi semnificativePreţurile petrolului au înregistrat scăderi semnificative, după ce participanţii la reuniunea OPEC a statelor exportatoare de petrol, din Qatar, nu au ajuns la un acord privind îngheţarea nivelurilor de producţie.

La câteva ore de la sfârşitul reuniunii, preţul petrolului a scăzut cu peste 5%.

Producătorii au sperat să obţină un acord ce ar fi avut ca efect creşterea preţului petrolului, dar negocierile din Qatar au intrat în impas, în ceea ce priveşte rolul Iranului pe piaţa petrolieră.

Majoritatea statelor producătoare de ţiţei erau de acord să îşi limiteze producţia, în efortul de a obţine creşterea preţurilor, dar Iranul, care tocmai a scăpat de sancţiunile internaţionale, a refuzat această măsură, Teheranul fiind hotărât să recupereze pieţele pierdute.

Ministrul iranian al petrolului nu a participat la reuniunea de la Doha. În absenţa participării Iranului, nici Arabia Saudită nu a acceptat să îşi asume un angajament ferm privind limitarea producţiei, iar tentativele de a se ajunge la un compromis au eşuat, transmite Rador.

Sursa : democracy.md