Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, va fi intalnit la Chisinau cu proteste. Maia Sandu Nu ne dorim un regim ca la Ankara

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va fi întâlnit la Chișinău cu proteste, în perioada 17-18 actombrie când va efectua o vizită oficială în Republica Moldova. Despre manifestație a anunțat lidera PAS, Maia Sandu.

„Nu ne dorim un regim ca la Ankara. O să protestăm împotriva acestei vizite și împotriva metodelor pe care le folosește Erdogan și le împrumută regimul Plahotniuc-Dodon”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Menționăm că același lucru l-a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Dânsul a spus că manifestația va fi organizată în legătură cu expulzarea celor șapte cetățeni turci din Liceul Teoretic „Orizont”, care în opinia lui Năstase și a Maiei Sandu este răsplata pentru reparația clădirii Președinției.

În această perioadă ar putea avea loc inugurarea Președinției. Deoarece anterior șeful statului declarase că instituția își va deschide ușile în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Amintim că lucrările de reparație a sediului Președinției, care a fost distrusă în urma protestelor din șapte aprilie 2009, au început în februarie curent.

Clădirea Președinției Republicii Moldova este reparată de o companie de construcții din Ankara, este vorba de firma „Sonbay”. Aceasta a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA). Reparația instituției prezidenţiale de la Chişinău reprezintă o donație oferită poporului moldav din partea poporului turc, anunțase anterior Igor Dodon.

Sursa: unimedia.info