Mai în glumă, mai în serios, presa din stânga Nistrului a decis să se amuze pe un caz de falsificare a bancnotelor moldovenești și l-a înlocuit pe Ștefan cel Mare cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.

O angajată a unei case din schimb valutar din regiunea separatistă Transnitria a descoperit că una dintre bancnotele de 100 de lei moldovenești pe care trebuie să le schimbe era falsă.

Incidentul s-a produs la o casă de schimb din Bender (Tighina – n.r.). Angajata băncii a observat falsul așa cum bancnota fusese realizată din hârtie care nu corespunde standardelor. Conducerea băncii a sesizat organele de drept, cazul fiind cercetat de așa-zisele autorități din cadrul Ministerului de Interne.

Jurnaliștii de la „Novosti Pridnestrovie”, una din principalele surse media din regiunea separatistă, au decis să se amuze pe infracțiune și a prezentat o bancnotă de 100 de lei cu chipul lui Plahotniuc în locul hologramei cu Ștefan cel Mare.

Presa din Transnistria l-a înlocuit pe Ștefan cel Mare cu Plahotniuc, pe bancnote false 02

Falsificarea banilor este una dintre cele mai vechi ocupații penale. Odată cu evoluția mijloacelor de copiere, și rezultatele celor care falsifică bancnote s-au îmbunătățit considerabil. Totuși, există anumite elemente de siguranță ale banilor, pe care falsificatorii nu le pot reproduce. Printre ele se numără calitatea hârtiei și a reliefului, firul de siguranță și seria bancnotei.

Sursa : independent.md