Gaburici vorbeste despre Tesla sa. Unde o incarca si pe ce drumuri se plimba cu ea

După ce a păstrat tăcere timp de câteva luni, ministrul Economiei şi Infrastructurii Chiril Gaburici a acceptat, în fine, să mărturisească ce face cu “Tesla” lui, cumpărată la începutul lunii octombrie 2017. “Merg cu ea peste tot, nu aleg”, a declarat oficialul pentru DESCHIDE.MD, precizând, într-o gradaţie demnă de pana marilor dramaturgi: „Pentru că Tesla înseamnă tehnologie. Tehnologia înseamnă eficiență. Eficiența înseamnă viitor”.

N-am putut rata ocazie să-l întrebăm pe unde anume se abate cu automobilul său și cât de potrivite sunt drumurile din R. Moldova pentru o astfel de mașină.

„Merg cu ea peste tot, nu aleg. E superbă în condus – foarte comodă”, ne-a răspuns el.

“Tesla S”, modelul despre care e vorba, este 100% electrică. Având în vedere că în R. Moldova nu avem stații de încărcare electrică, am fost curioși să aflăm de la Gaburici unde își încarcă mașina:

„O încarc, de obicei, acasă, doar la priza din garaj”, a răspuns el.

La capitolul dificultăți și probleme pe care le creează o Tesla, șeful de la Economie constată un singur neajuns: „Lipsa de charge-uri prin țară. Dar, cu o autonomie de peste 400 km, îmi permite să mă simt liber”, a conchis el.

Deschide.MD:  Sunteți în postura în care puteți rezolva problema stațiilor cu alimentare electrică…

Chiril Gaburici:  Când o să apară cererea, noi vom veni cu oferta. Or acest fapt se autoreglează cumva în timp.

Despre faptul că Gaburici este un împătimit al automobilelor presa a scris anterior și anume că deține un “Audi TT”, dar și o motocicletă “BMW”; iar fiul său, ca şi el însuşi, participă des la curse de carting, lucru care poate fi văzut pe pagina sa de Facebook. 

În 2012, Gaburici a organizat campionatul „V1 Challenge Moldova” și, tot atunci, a suferit un accident în timpul campionatului, după ce mașina de curse pe care o conducea s-a răsturnat. 

Potrivit unui material semnat de reporterii Deschide.MD în luna februarie, în R. Moldova erau întregistrate oficial șapte automobile electrice “Tesla”.

Gaburici vorbeste despre Tesla sa. Unde o incarca si pe ce drumuri se plimba cu ea

Sursa: deschide.md