Pe pagina de Facebook al Regimentului 2 Cavalerie, SUA a fost postată o fotografie în care apare coloana de tehnică militară americană care a venit în Republica Moldova pentru a participa la exercițiul „Dragoon Pioneer Ride” dar și o căruță care încearcă să depășească coloana cavaleriei americane. 

POZA ZILEI  Întâlnire de gradul III  Cavaleria SUA - Cavaleria RM

Cavaleria americană – care va ajunge pe 9 mai în PMAN a trecut ieri frontiera prin punctul vamal Sculeni. Cei aproximativ 200 de militari americani se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 2 mai – 21 mai.

Ei vor participa la un exercițiu comun cu militarii moldoveni. Sunt planificate şi vizite la mănăstirea Țigănești. La 9 mai, trupele americane își vor expune tehnica militară în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău.

Exercițiul Regimentului 2 Cavalerie al SUA are loc în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”, care are ca scop creşterea numărului activităţilor de instrucţie şi al exerciţiilor multinaţionale. Această acţiune constă în dislocarea unor forţe americane în Europa în vederea reasigurării Aliaţilor SUA de capacitatea Alianţei de a reacţiona în situaţii de criză, a demonstrării eficacităţii măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord Atlantic, a asigurării stabilităţii şi securităţii regionale.

Sursa : deschide.md