POVESTEA HALUCINANTA a doi copii din Calarasi care au fugit de acasa. Au facut cumparaturi in valoare de 500 de dolari

Doi copii din satul Meleşeni, raionul Călăraşi, au fugit de acasă, nu înainte de a sustrage de la bunici peste 13 mii de lei. Este aventura unei  fetiţe de doar  11 ani şi a verișorului ei de nouă ani. Aceștia au pornit în Federaţia Rusă, dar au ajuns la Centrul de Plasament din Călăraşi.

Potrivit oamenilor legii, copiii au plecat de acasă din cauza comportamentului agresiv al buneilor şi au fost găsiţi, ieri, la Gara Auto din Călăraşi. 

Cei doi verişori au plecat de acasă marţi dimineaţa. Iniţial aceştia au mers la Liceul Teoretic din satul Ţibirica, iar ulterior au comandat un taxi şi au plecat la Călăraşi.

Acolo, copiii au făcut cumpărături în valoare de aproape 500 de dolari din totalul de 700 de dolari şi 100 de euro. Mai exact aceştia și-au cumpărat încălţăminte, îmbrăcăminte, două telefoane mobile și două valize pentru călătorie. Aventura s-a terminat aici deoarece copiii au fost opriţi de poliţie chiar pe peronul gării auto din Călăraşi.

În cadrul audierilor, fetiţa, care a fost şi iniţiatoarea acţiunii, a declarat că a plecat de acasă din cauza comportamentului agresiv al bunicilor. Fapt confirmat şi de vecini:

“O văd deseori în lucru o pune, munceşte, târîie gunoi de la vacă. Des văd fata asta lucraâd. – Pe verişorul fetiţei îl cunoaşteţi? – Demult copii aştia fură, sunt răi, sunt tare răi, ei umblă prin case, nu au ce mânca, părinţii…unul e la puşcărie, ea e acasă.”

“Bunelul parcă îi la locul lui, dar nişte cuvinte din gura lui.. Doamne fereşte  Îi hărnicuţa fetiţa, dar ce aude de la bunica, tot astea prostii le vorbeşte şi ea. De bine nu au plecat, vă spun drept.”

“Parcă era liniştită, mergea pe drum, dădea buna ziua. – De obicei, sunt liniştiţi? – Ca în fiecare familie, mai sunt şi de astea şi de celelalte.”

“În cadrul audierilor minorii au declarat că bunicul şi bunica nu-i cumpără ce doreşte ea , taică-său îi trimite bani, dar bunelul îi ascunde şi ea astfel vrea să-şi cumpere cele necesare. Fetiţa nu mai vrea să locuiască cu bunica că sunt agresaţi şi că doreşte să meargă la taică-său în Federaţia Rusă”, a declarat ofiţerul de poliţie IP Călăraşi, Veronica Jacota.

Copiii au fost plasaţi în centrul de Plasament din oraşul Călăraşi. Potrivit Direcţiei Asistenţa Socială, copila se află sub tutela bunicilor după ce mama ei a decedat din cauza unei boli incurabile, iar tatăl biologic al acesteia nu este cunoscut.

Băieţelul de asemenea are parte de o copilărie dificilă. Acesta este crescut doar de mama sa în timp ce tatăl lui îşi ispăşeşte pedeapsa în penitenciar pentru violenţă în familie.

“Ei sunt plasaţi timp de 72 de ore, însă mai beneficiază încă de 45 de zile vor sta în centru după care o să vedem care este situaţia familiilor şi dacă putem să facem un aviz de plasament temporar”, a spus asistentul social din Călăraşi, Olga Stratan. 

Poliţia investighează toate circumstanţele producerii incidentului. Dacă analizele expertizei medico-legale vor stabili că cei doi au fost agresaţi, bunicii fetei, dar şi mama băiatului riscă dosar penal.

Sursa: publika.md