Poluarea mediului în oraşul Bălţi, sub lupa unei Comisii de anchetă

Ministerul Economiei a creat un grup de lucru care va examina situaţia privind poluarea mediului în oraşul Bălţi.

Reprezentanţii Ministerului Mediului şi a Ministerului Sănătăţii vor monitoriza zilnicsituaţia din Bălţi şi o vor raporta grupului de lucru.

Publika.md aminteşte că trei agenţi economici din Bălţi au anunţat autorităţile că activează cu dificultate din cauza poluării mediului din zonă şi suportă pierderi mari.

Compania germană Draexlmaier, care activează în Zona Economică Liberă din Bălți, se confruntă cu grave probleme din cauza poluării mediului, care ar fi provocată de o vinărie din preajmă. Problema a fost discutată la o şedinţă extraordinară a Primăriei, la care au fost convocaţi responsabili de la Serviciul Situaţiilor Excepţionale, Centrul de Sănătate Publică şi de la Agenţia Ecologică.

Potrivit autorităţilor locale, investitorul german a anunţat că ar avea pierderi din cauza vinăriei amplasate la doi kilometri distanţă. În urma verificărilor efectuate, Agenţia Ecologică Bălţi şi Centrul de Sănătate Publică au depistate mai multe nereguli, însă, potrivit specialiştilor, ele nu sunt în măsură să afecteze activitatea întreprinderii Draexlmaier.

Sursa : Publika.md