POLYGYNAX Capsule 

POLYGYNAX Capsule

Aprobat de comisia medicamentului AM RM numărul certificatului de înregistrare on Republica Moldova: Nr. 17096 din 17.11.11

 GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ și codul ATC:

Antiseptic Ginecologic G01AA

COMPOZIȚIA PREPARATULUI:

1 capsulă vaginală conține:

Substanțe active: Sulfat de neomicină 35,000 UI; Sulfat de polimixină B 35,000 UI; Nistatină 100,000 UI;

Dimetilpolisiloxan: aprox  2,2 g

Substanțe auxiliare: gliceride zaharoase din ulei de palmier, ulei de soia hidrohenizat, dimeticon 1000.

Componenţa capsulei: gelatină, glicerol, dimeticon 1000, sorbat de potasiu c-ca 0,3%, oxid de fier roşu cantitate suficientă pentru a obţine o capsulă cu greutatea 3,2 g.

FORMA FARMACEUTICĂ:

Capsule vaginale.

PROPRIETĂȚILE FARMACOLOGICE:

Preparatul reprezintă o combinaţie de antibiotice cu spectru larg care cuprinde bacterii şi fungi implicaţi în afecţiuni inflamatorii ginecologice. Preparatul manifestă acţiune locală.

 INDICAȚII TERAPEUTICE:

Tratamentul local al afecţiunilor inflamatorii de origine bacteriană, candidamicotică sau mixtă ale vulvei şi vaginului.

În scop profilactic-înainte de orice intervenţie chirurgicală pe căile genitale inferioare, înainte de naştere, înainte şi după electrocoagularea colului uterin înaintea explorărilor endouterine (histerografie).

 DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

Intravaginal. Capsula se introduce adânc în vagin, seara înainte de somn. Câte o capsulă vaginală o dată în zi, timp de 12 zile.

Sfaturi practice:

- pentru a evita contaminarea celor din jurul dumneavoastră, utilizaţi accesorii de toaletă personale (burete, prosop etc.)

- purtaţi lenjerie intimă din bumbac

- evitaţi utilizarea tampoanelor igienice în timpul tratamentului

- se recomandă tratarea şi a partenerului dumneavoastrã sexual în scopul evitării reinfectării.

CONTRAINDICAȚII:

Hipersensibilitate la componentele preparatului, utilizarea diafragmelor sau a prezervativelor din latex. Nu se recomandă de a combina preparatul cu spermicidele.

 REACȚII ADVERSE:

Sunt posibile reacţii alergice generalizate sau cu caracter local, care apar de obicei la administrarea îndelungată a preparatului. În caz de apariţie a efectelor adverse sau altor manifestări neobişnuite e necesar de întrerupt administrarea preparatului şi de consultat medicul privitor la administrarea ulterioară a preparatului.

 ATENȚIONĂRI ŞI PRECAUȚII SPECIALE DE UTILIZARE:

Pentru a preveni formarea tulpinilor rezistente la preparat si riscul reinfectării,  nu trebuie depăşită durata tratamentului.

 SARCINA ŞI ALĂPTAREA:

Nu se recomandă administrarea preparatului POLYGYNAX in 1 trimestru de sarcină şi în perioada de lactaţie. În caz de insuficienţă renală înainte de a administra preparatul adresaţi-vă medicului. În timpul menstruaţiei se face întrerupere în tratament.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE: 

Pentru a evita interacţiunile medicamentoase, comunicaţi medicului despre administrarea concomitentă a altor medicamente.

 PREZENTARE, AMBALAJ:

Câte 6 sau 12 capsule vaginale în blistere, ambalate în cutii din carton.

 PĂSTRARE:

A se păstra la temperatura sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

 TERMEN DE VALABILITATE:

2 ani. A nu se administra dupã expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj. 

 STATUTUL LEGAL: 

Cu prescripție medicală. 

 Producător: lnnothera Chouzy, Str. Rene Chantereau – L’isle Vert 41150 Chouzy-sur-Cisse-France.

 

POLYGYNAX VIRGO Capsule

POLYGYNAX VIRGO CapsuleAprobat de comisia medicamentului AM RM numărul certificatului de înregistrare on Republica Moldova: Nr. 17097 din 17.11.11

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC:

Antiseptic Ginecologic G01AA

COMPOZIŢIA PREPARATULUI:

1 capsulă vaginală conţine:

Substanţe active: Sulfat de neomicină 35,000 UI; Sulfat de polimixină B 35,000 UI; Nistatină 100,000 UI; Dimetilpolisiloxan gel aprox. 2,25 g

Substanţe auxiliare: gliceride zaharoase din ulei de palmier, ulei de soia hidrogenizat în cantităţi suficiente pentru a obţine o capsulă cu greutatea de circa 2,73g.

DESCRIEREA PREPARATULUI:

Capsule piriforme care conţin o suspensie medicamentoasă.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE:

Acţiunea preparatului este determinată de acţiunea componenţilor principali.

Neomicina - antibiotic din grupa aminoglicozidelor cu spectru larg de acţiune, activ faţă de microorganismele gram-pozitive şi gram-negative, inclusiv Corynebacterium spp., Staphylococus spp., Mycobacterium tuberculosis, Enterococcus feacium, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris.

Polimixina - antibiotic cu structură polipeptidicã. Mecanismul acţiunii constă în formarea complexelor cu fosfolipidele membranelor bacteriene şi lezarea lor. Este activ faţă de majoritatea bacteriilor gram-negative, cum ar fi Pseudomonas aeruginoza, este inactiv faţă de Proteus spp., şi Neisseria spp. In vitro preparatul este activ faţă de Ureaplasma urealyticum. Streptococii şi microorganismele anaerobe nu sunt sensibili faţă de aceste antibiotice.

Nistatina - antibiotic antifungic care posedă acţiune fungicidă şi fungistatică, activ faţă de Candida spp., Histoplasma spp., Coccidioides spp., Cryptococcus spp. Dimetilpolisiloxan gel - manifestă acţiune mucilaginoasã şi posedă efect antipruriginos, îmbunătăţeşte procesele trofice în mucoasa vaginului, sporeşte penetrarea substanţelor active din componenţa preparatului în pliurile mucoasei vaginale.

 INDICAŢII TERAPEUTICE:

Tratamentul local al vulvo-vaginitelor de origine bacteriană, candidamicotică sau mixtă la fetiţe şi adolescente.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

lnstilaţie intravaginală înainte de somn, după toaleta intimă de seară. Capsula moale piriformă permite fetiţelor şi adolescentelor să introducă uşor capsula fără riscul de lezare a himenului. Cu ajutorul foarfecelor se taie colţul ascuţit al capsulei şi se apasă, instilând conţinutul capsulei în vestibulul vaginului şi în vagin.

POLYGYNAX VIRGO se indică câte o capsulă pe zi pentru instilaţii vaginale pe zi, timp de 6-12 zile.

Preparatul poate fi folosit în timpul menstruaţiei.

CONTRAINDICAŢII:

Hipersensibilitate la componentele preparatului sau la alte preparate cu structură chimică similară.

REACŢII ADVERSE:

Este posibilă apariţia eczemei alergice de contact atât în locul aplicării preparatului cât şi în alte locuri. Această reacţie adversã de cele mai dese ori poate surveni în rezultatul administrării preparatului o perioadă îndelungată de timp. La administrarea preparatului în doze recomandate cu respectarea curei de tratament riscul dezvoltării efectelor sistemice toxice este minim.

SUPRADOZAJ:

Până în prezent nu sunt date înregistrate referitor la supradozarea cu POLYGYNAX VIRGO.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE:

Datorită spectrului larg de acţiune preparatul manifestă eficienţă terapeutică în tratamentul infecţiilor ginecologice de diferită geneză la fetiţe şi adolescente. Dar aceasta nu exclude necesitatea examenului bacteriologic al frotiului vaginal.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE:

Nu sunt descrise.

 PREZENTARE, AMBALAJ:

Câte 6 capsule pentru instilaţii vaginale în blistere, ambalate în cutii din carton.

PĂSTRARE: 

A se păstra la temperatura sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

 TERMEN DE VALABILITATE:

1.5 ani. A nu se administra după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL: 

Cu prescripţie medicală.

Producător: lnnothera Chouzy, Str. Rene Chantereau – L’isle Vert 41150 Chouzy-sur-Cisse-France.